Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

recommented

Történik ez-az. Ezek-azok írnak róla. Én megint írok róla, róluk.

Friss topikok

  • mrbateman: @recommented: Nagyfiú vagy, menj el és váltsd ki magadnak! Arra van időd amire időt szánsz. pl:íro... (2014.09.01. 16:07) Nonszensz
  • nyelvőr: Szinte teljesen egyetértek a fentiekkel ( bár azért sok-sok nem Elza néni kollégát ismerek ). Amiv... (2009.11.28. 12:03) Lehet-e egy tanár ember?

Linkblog

Lehet-e egy tanár ember?

2009.11.25. 14:11 recommented

Olvasom az Üzenőn a Lehet-e egy tanár gárdista című postot. Nem olvastam a kommentjeit, de biztos vagyok benne, hogy a legtöbb a dolog politikai vonatkozásaival foglalkozik. Engem ez nem érdekel.

De lehet-e egy tanárnak magánélete?
Szerintem egyértelmű a válasz, igen. Sajnos Magyarországon még mindig nagyon erősnek tűnik az a beidegződés, hogy a tanár az tanár, mintha nem lenne ugyanolyan ember, mint az összes többi. A hivatás az hivatás, a magánélet pedig magánélet. Szerintem abszolút nem probléma, ha egy tanár civilben fideszes, MSZP-s vagy akár Jobbik-, esetleg Munkáspárt-drukker (bár ez a kettő már a durvább kategória). Nem baj, ha aszexuális, nem baj, ha meleg, nem baj, ha keresztény, nem baj, ha ateista, az sem gond, ha a gárda vagy valamilyen más szervezet egyenruájában feszít az iwiwen. Tegye meg nyugodtan. Ha jó tanár, jó ember, jó pedagógus, akkor bármit megtehet, amit akar. Ha a magánéleti dolgaiból valami problémája adódik, az az ő gondja, mint bárki másnak, neki kell rendeznie az esetleges félreértéseket a diákjaival és a kollégáival is. De tehesse meg!

Sajnos az iskola mindig is amolyan kádermelengető volt, ahol az igazgató, mint sokszor a mindenkori hatalom bizalmi embere, irányította a kollégák "erkölcsi" és "ideológiai" fejlődését. Azt gondolom, hogy ez nemcsak téves, hanem veszélyes is. Ugyanis elmúltak már azok az idők (szerencsére), hogy az iskola egyféle idealizált emberképet közvetített a diákoknak, aminek a tanár volt manifesztációja. A tanár ugyanolyan ember, mint a többi, sokfélék vagyunk, a pedagógusok is sokfélék. A lényeg, hogy az adott szakember a feladatát jól lássa el a munkahelyén, ha ő munka után kocsmázik vagy kurvázik, az az ő dolga, de a feladataira ne nyomja rá a bélyegét.

Sajnos álszent világban, álszent országban élünk, havonta előkerül valami szaftos kép vagy videó valamelyik kisiskola pedagógusáról, akitől aztán (saját kérésére - muhaha) megválnak. Jön József igazgató úr, és megmondja Terikének, hogy vagy azonnal megy magától, vagy nem kap tanári munkát a megyében 20 évig. Mintha a szex (illetve szexkép vagy bármi más) bűn volna. Sajnos ettől az álszentségtől szenvedünk évtizedek óta, többek között ezért is szarnak a kamaszodó iskolások az oktatásra, hiszen ők az igazságkereső, őszinte, tisztánlátó félgyerek-félfelnőtt fejükkel nem értik, hogy miért dicsőítik a hikomat, tanárnak nem nevezhető idiótákat a suliban, miközben a "jó fej" tanárok állandó basztatásnak vannak kitéve. Persze, mert nekik általában van magánéletük, és abban bizony olyan dolgokat is csinálnak, amiknek hallatán a 60 éves Elza néni elalél az énekórán. Mert ugye a tanár is ember. Iszik, dug, böfög, fingik, veszekszik, sír. Mert ez hozzátartozik az élethez. És ha Elza néni nem lett volna a 38 munkaéve alatt végig az aktuális igazgatókedvence fapicsa, aki öregasszony létére nagyjából hasonló lelki fejlettségi szinten van, mint egy 10 éves kislány, akkor ő is csinálta volna ezeket. Így azonban vélhetően fogalma sincs arról, hogyan működnek az emberek, tehát tökéletesen alkalmatlan a tanításra, hiába beszél csak szépen, és hiába vállalja ingyér' a túlórát. És sajnos az évek alatt Elza néni éppen ezért valószínűleg egy megkeseredett, magában gyűlölködő, gonosz öregasszonnyá vált, akit az is zavar, ha Pistike csúnyán néz rá, attól meg kikészül, ha a matekos kolléga az interneten a picsáját mutogatja. Így aztán Elza néni az alélt állapotból való visszatérés után az igazgató bácsihoz/úrhoz/elvtárshoz esik be először, és elmondja, hogy nem marad tovább egy épületben a matekos kollégával, mert ez maga az erkölcsi fertő.

Szóval csak lazán gyerekek. A tanár elsősorban ember, és csak azután tanár. Ha tanárként jó, ha a gyerekekkel meg tudja beszélni még azt is, amit esetleg a magánéletéből furcsállnak (annyira nem szokták, a gyerekek meglepően toleránsak és intelligensek, ha normálisan állnak hozzájuk), akkor az ég világon semmi gond nicsen vele. Még akkor se, ha esténként a kocsmából kell hazavinni, vagy pucérra vetkőzik a nyuszis magazinban. Legfeljebb rá rejszolnak majd a nyolcadikasok a fiú WC-ben a matekóra előtt.

2 komment · 1 trackback

Címkék: szex iskola tanár igazgató ember álszent káder gárdista rejszol

A bejegyzés trackback címe:

https://recommented.blog.hu/api/trackback/id/tr51551555

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi van, ha a tanár gárdista? 2009.11.25. 15:05:46

Ugye mindenkinek meg van az alapvicc, miszerint lehet-e a Tóra olvasása közben dohányozni? Ha nem is teljesen, de a dolog valamilyen szinten erről szól.    Olvasom az Ellenőrzőn, hogy az egyik középiskola tanára a Magyar Gárda tagja. Az emb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2009.11.25. 16:47:59

Legmesszemenőbben NEM értek egyet ezzel a bejegyzéssel. Minden következtetés hibásnak, idealisztikusnak, demagógnak és tévesnek tartok. Eddig is és a jövőben is tartozódni fogok a blog olvasásától. :)

nyelvőr 2009.11.28. 12:03:02

Szinte teljesen egyetértek a fentiekkel ( bár azért sok-sok nem Elza néni kollégát ismerek ). Amivel vitatkoznék, az nem a magánélet szentsége, a nemi identitás, alkoholizálás stb., hanem az, hogy az illető tanár nemes egyszerűséggel törvényt sért,mivel az uniformisának viselését BETILTOTTÁK, vagyis nyíltan vállalja, hogy sz....ik a magyar jogrendre. És ez azért több annál, mint egy csinos popsit megmutatni...
süti beállítások módosítása